Californië

Over ieder wijnland en iedere wijnstreek valt veel te schrijven en veel te zeggen. Maar geen enkel wijngebied is zo in beweging als Californië.

Al sinds de drooglegging in de jaren twintig van de vorige eeuw staan de ontwikkelingen in de Californische wijnwereld niet stil. Gevestigde 

wijnmakers blijven stug doorgaan en worden alsmaar beter naarmate de wijnstokken ouder worden en de ervaring toeneemt. 

Maar ook veel nieuwe wijnmakers zorgen voor een uitbreiding van druiven en stijlen in Californië.  Veel, ook nu nog, vergeten wijngaarden 

worden weer nieuw leven ingeblazen. Nieuwe en koele regio’s ontstaan met nieuwe wijngaarden en onbekende druivenrassen zoals 

trousseau en FIANO. Ook de ontwikkelingen in het maken van wijn staan niet stil en steeds meer wijnmakers verdiepen zich in 

koolzuurgisting en schilcontact.

 

Californië is groot en divers en het is lastig om een goed overzicht te geven over de jaargangen. Maar wat wel gezegd kan worden is dat er al meer dan 10 jaar alleen maar goede oogstjaren zijn geweest.

 

In Californië zijn meer dan 100 wijnbouwgebieden (Americain Viticultural Area’s of afgekort AVA’s). Natuurlijk benaderen ze niet de

herkomstbenaming zoals bijvoorbeeld in Frankrijk ‘Appelation Contrôlées’ maar hebben ze wel degelijk betekenis voor de wijnmakers.

Wij van Camus Wines willen jullie steeds weer verrassen met mooie, prachtige en soms ook onbekende wijnen uit het fantastische Californië.

Dit zullen we onder andere doen door het organiseren van proeverijen.