Edna Valley

De Edna Valley AVA is een wijnbouwgebied in Californië, tussen Los Angeles en San Francisco, ten zuiden van de stad San Luis Obispo en ten noorden van de stad Arroyo Grande, vlakbij de stille oceaan.  De vallei wordt begrensd door Lake Lopez in het zuiden en Islay Hill in het noorden. De vallei loopt van oost naar west, in het westen begrensd door het Santa Lucia-gebergte. Het is omgeven door vulkanische bergen en wordt gekenmerkt door zwarte humus en klei-rijke bodems. Met gematigde zonneschijn, koele maritieme mist en rijke oceanische en vulkanische bodems heeft de Edna Valley het langste groeiseizoen van Californië. De vallei wordt koel gehouden door zachte zeewind uit de Stille Oceaan en ochtendmist. Omdat het groeiseizoen langer duurt dan elders en de druiven daardoor meer tijd krijgen om te rijpen, krijgen de druiven veel meer complexiteit en smaak.

De streek is prachtig met oude Spaanse missieposten, de Pacific Highway 1 en de negen vulkanische pieken tussen San Luis Obispo en Morro Bay. De Sisters (ook ‘Morros’ genoemd). Maar natuurlijk nog veel meer om op te noemen. De bewoners van de de stad San Luis Obispo  noemen hun streek de “Happiest place on earth” En dat ligt, naast het natuurschoon, zeker ook aan de meer dan goede wijn!

De wijnstreek is vooral bekend om de Chardonnay, Pinot noir en in mindere mate Syrah. De druivenstokken werden hier oorspronkelijk rond 1770 door Spaanse missionarissen geplant.